STORINGEN EN ONDERHOUDSTIPS

Tips hoe je onderhoud kunt plegen of hoe je kleine storingen kunt verhelpen. Kom je er niet uit dan kun je een reparatieverzoek sturen via het reparatieformulier.

Heb je last van een lekkage in je appartement of zie je een lekkage in het trappenhuis, draai de hoofdkraan van het water dicht en bel het noodnummer 06 222 06 542.

HOE VOORKOM JE EEN VASTZITTENDE THERMOSTAATKRAAN?

HOE VOORKOM JE EEN VASTZITTENDE THERMOSTAATKRAAN?

Door kalkafzetting van het water is het mogelijk dat de thermostaatkraan vast komt te zitten en op 1 temperatuur blijft staan. Dit is eenvoudig te voorkomen door circa 1 keer per maand de rechterknop van de thermostaatkraan een aantal keren volledig linksom en rechtsom te draaien met het rode knopje ingedrukt.

WAAR DRAAI IK DE HOOFDKRAAN VAN HET WATER DICHT?

WAAR DRAAI IK DE HOOFDKRAAN VAN HET WATER DICHT?

Je hebt een lekkage en wilt dit stoppen. Wat moet je dan doen?.
Ga naar de meterkast op de begane grond. Deze is te herkennen aan de bordjes die op de
deur hangen, waaronder “afsluiten water. Hier vind je de hoofdkraan van het warme en koude water. Bij sommige appartementen is het noodzakelijk om 2 hendels om te zetten, maar dit staat vermeld op de meterkast, zoals je op onderstaand plaatje kunt zien.

Trek de blauwe hendel, waar het gele label bij hangt, naar je toe om het water af te sluiten. Let op! Het kan dus zijn dat je in een ander meterkast ook nog een hendel moet omzetten!

Neem daarna contact op met Stef Reijsbergen van onze storingsdienst via 06 222 06 542.

WAAR DRAAI IK DE HOOFDKRAAN VAN HET GAS DICHT?

WAAR DRAAI IK DE HOOFDKRAAN VAN HET GAS DICHT?

Je ruikt een gaslucht. Wat moet je dan doen?.
Ga naar de meterkast op de begane grond. Deze is te herkennen aan de bordjes die op de
deur hangen, waaronder “afsluiten gas. Hier vind je de hoofdkraan van het gas.

Draai de gele knop, waar het gele label bijhangt, naar rechts om het gas af te sluiten.

 

Neem daarna contact op met Stef Reijsbergen van onze storingsdienst via 06 222 06 542.

HOE VERHELP IK EEN ELEKTRISCHE STORING

HOE VERHELP IK EEN ELEKTRISCHE STORING?

Je hebt geen stroom meer of 1 of meer apparaten in huis werken niet meer. Wat moet je dan doen?
Ga naar de meterkast op de begane grond. Deze is te herkennen aan de bordjes die op de
deur hangen, waaronder “verdeelkast elektra”. Hier vind je de schakelaars die bij jouw appartement horen.

Staan 1 of meer schakelaars naar beneden? Duw deze dan weer omhoog. Als het goed is heb je dan weer stroom. 

Staan alle schakelaars omhoog, zoals op bovenstaand plaatje, neem dan contact op met Stef Reijsbergen van onze storingsdienst via 06 222 06542.

DE BRANDMELDER MAAKT EEN PIEPEND GELUID, WAT MOET IK DOEN?

DE BRANDMELDER MAAKT EEN PIEPEND GELUID, WAT MOET IK DOEN?

Als de batterij van de brandmelder bijna leeg is, geeft hij om de 60 seconden 2 snelle pieptonen en knippert er een rood lampje 1 keer in de 5 seconden.
Je kunt dit tijdelijk uitstellen, als de batterijstoring op een ongelegen moment komt, door de testknop in te drukken tot je de eerste pieptoon hoort. Uiteraard is het wel van belang dat de batterij vervangen wordt i.v.m. de veiligheid.
 

Maak de sokkel van de melder los door deze tegen de wijzers van de klok in te draaien tot je een klik hoort.
– Vervang de lege 9V batterij door een nieuwe batterij van een vergelijkbaar type.
– Vergrendel de melder op zijn sokkel door deze met de wijzers van de klok mee te draaien tot je een klik hoort.
Vind je het te ingewikkeld of kom je er niet uit. Neem dan contact op met onze service afdeling via service@kasteelbv.com. Er komt dan iemand langs om dit voor je te regelen.

Bij detectie van rook zal de rookmelder en eventueel alle gekoppelde melders een continue alarmsignaal geven en knippert de rode led snel. Pas als de rook verdwenen is zal het alarmsignaal stoppen.

Bij brand het pand zo snel als mogelijk verlaten en de deuren achter je sluiten. Bel direct het alarmnummer 112.
 

HOE VOORKOM JE EEN VERSTOPPING IN DE DOUCHE?

HOE VOORKOM JE EEN VERSTOPPING IN DE DOUCHE?

Door zeepresten en haren kan er een verstopping ontstaan in de douche. Dit kun je gemakkelijk voorkomen door iedere week het putje van de douchebak schoon te maken.

Doucheputjes verschillen, dus kijk hoe jouw doucheputje in elkaar zit. Waarschijnlijk ziet hij eruit zoals op onderstaande afbeeldingen. Haal het metalen dekseltje eraf en probeer daarna het plastic binnen bakje te verwijderen. Je doet dit door je vingers in het bakje te steken en deze onder de beneden rand te klemmen, daarna kun je hem voorzichtig omhoog trekken. Forceer het niet en wees voorzichtig, zodat je de onderdelen niet beschadigd!
 

Verwijder alle haren uit het putje en maak de onderdelen schoon in een teil of emmer. Maak hiervoor een sopje van soda en warm water of als je geen soda in huis hebt, kun je ook een scheutje allesreiniger in het water doen.

Zet de afvoer nog niet in elkaar, maar giet eerst voorzichtig een kleine hoeveelheid kokend water in de afvoer om te kijken of het wegloopt. Als dit niet het geval is, stuur dan een email naar: service@kasteelbv.com. Iemand van de serviceafdeling komt dan langs om het probleem te verhelpen. Als de afvoer wel doorloopt, kun je de onderdelen weer voorzichtig terugplaatsen.

Als de afvoer helemaal niet meer doorloopt en de douchebak overloopt, neem dan contact op met Stef Reijsbergen van onze storingsdienst via 06 222 06 542.

HOE WERKT DE DEURDRANGER MET VRIJLOOPFUNCTIE?

HOE WERKT DE DEURDRANGER MET VRIJLOOPFUNCTIE?

Op de buitendeuren van sommige appartementen in de Cube zit een speciale deurdranger. Dit is een deurdranger met vrijloopfunctie.
 

Door de vrijloopfunctie blijft de deur vrij te bewegen, alsof er geen deurdranger op de deur gemonteerd is. Alleen in geval van brand of stroomuitval zal de deurdranger de deur automatisch sluiten.
Je kunt de deur uit de vergrendeling halen door eerst de deur te openen en deze volledig open te zetten, daarna druk je op het zwarte knopje, rechts bovenin de foto, dan wordt de deurdranger gereset en werkt hij weer als voorheen.

Lukt dit niet, neem dan contact op met onze service-afdeling via service@kasteelbv.com.

Mijn afzuigkap zuigt niet goed af, wat moet ik doen?

MIJN AFZUIGKAP ZUIGT NIET GOED AF, WAT MOET IK DOEN?

Je afzuigkap zuigt niet goed af of maakt veel lawaai. Wat moet je doen?
Je afzuigkap heeft een vetfilter en een anti-geur filter ook wel koolstoffilter genoemd. Het vetfilter is gemakkelijk te verwijderen en schoon te maken. We raden aan om dit 1x per maand te doen.
 

Stap 1: Trek de handgrepen met veerhaak naar beneden en haal het filter eruit. Nadat je het vetfilter hebt gereinigd, voer je de voorgaande handelingen in omgekeerde volgorde uit. Verzeker je ervan dat het vetfilter het gehele afzuigoppervlak bedekt.

Daarnaast zit er ook een anti-geur filter in de afzuigkap. We raden je aan om dit 1x in de 3 à 4 maanden schoon te maken. Het filter heeft een levensduur van ca. 3 jaar, mits het regelmatig schoongemaakt wordt.

Verwijder eerst het vetfilter (zie stap 1).

Stap 2: Draai de centrale hendel linksom, om het anti-geur filter te ontgrendelen. Open de filterhouder en haal het filter eruit. Je kunt hem nu in heet water schoon spoelen. Gebruik hiervoor geen schuursponsjes of reinigingsmiddelen!

Als dit niet afdoende helpt, zul je het anti-geur filter moeten vervangen. Je kunt deze aanschaffen bij Ikea. Het is de Nyttig Fil 900N en ziet eruit als het filter op bovenstaand plaatje. Doorloop voor het vervangen van het anti-geur filter stap 1 en 2 zoals hierboven genoemd.

Lukt het vervangen van het anti-geur filter niet? Stuur dan een email naar service@kasteelbv.com, dan komen we langs om je hiermee te helpen.

Hoe vervang ik het lampje van de afzuigkap?

HOE VERVANG IK HET LAMPJE VAN DE AFZUIGKAP?

De verlichting van de afzuigkap werkt niet meer. Wat moet je dan doen?
Verwijder het vetfilter door de handgrepen met de veerhaken naar beneden te trekken (zie ook mijn afzuigkap zuigt niet goed af, wat moet ik doen?).
 

Draai de kapotte lamp uit de fitting en vervang deze voor een nieuwe. Let op! Gebruik alleen E14 ledlampen van 3W max en raak het lampje niet aan met je handen.

Lukt het je niet om het lampje te vervangen, stuur dan een email naar service@kasteelbv.com, dan komen we je hiermee helpen.